“Mijn werk heeft mijn interesse, kennis en passie samengebracht”

Ik ben Marieke de Hoogh-van Tol.

Opgroeiend in het mooie Zeist, nabij Utrecht, was het al vroeg duidelijk dat ik “iets met dieren” zou gaan doen. Ik was altijd in de buurt van dieren te vinden, bij de honden van buren en familieleden, bij de paarden in de weilanden achter onze woonwijk en uiteraard op de manege.

Ook de medische richting vond ik interessant; hoe werkt een lichaam, wat gebeurt er bij ziekte of een ongeluk, maar vooral hoe hersteld een lichaam zich en hoe kan dat beïnvloed worden? Mijn werk als dierenfysiotherapeut heeft deze interesse en passie samengebracht.

Studies

In 2003 heb ik de 4-jarige HBO opleiding tot humaan fysiotherapeut voltooid.
Na een aantal jaar te hebben gewerkt als fysiotherapeut voor mensen, heb ik de opleiding tot dierenfysiotherapeut gevolgd en met goed resultaat afgerond.
Direct na mijn afstuderen in 2007 ben ik met mijn eigen praktijk gestart en werk ik als fysiotherapeut met voornamelijk paarden en honden.

Beroepsvereniging

Ik ben aangesloten bij de NVFD (beroepsvereniging) en sta ingeschreven in het CIBG (Diergeneeskunde register).

Bijscholing

Om mijzelf te blijven ontwikkelen en specialiseren, volg ik regelmatig na- en bijscholingen, cursussen en clinics. Zo gebruik ik sinds 2016 ook Dry needling  en Medical Taping als aanvulling op mijn fysiotherapeutische behandelingen. Sinds 2017 maak ik ook gebruik van High Power Laser therapie.

Samenwerking

Een multidisciplinaire aanpak zorgt voor een optimale behandeling en dus een optimaal resultaat. Ik werk dan ook graag samen met uw dierenarts, hoefsmid, zadelmaker of instructeur/trainer.

Privé

In 2010 werd ik moeder van een zoon. Op zoek naar rust en ruimte, zijn wij in 2011 verhuisd van de stad Utrecht naar een boerderijtje aan de rand van Stadskanaal (Groningen), waar in 2012 onze dochter werd geboren.
We hebben drie paarden en een Welsh pony, twee Rhodesian Ridgebacks, twee katten en een koppeltje kippen.
Ik ben actief in de wedstrijdsport (dressuur) met één van mijn paarden, maar heb ook regelmatig springles en kan ontzettend genieten van een recreatieve buitenrit.
Het mooie van het vak fysiotherapie
De combinatie van observeren, analyseren en het “lezen” van het lichaam met mijn handen.
Als fysiotherapeut luister ik goed naar het verhaal van de eigenaar, observeer ik het paard zowel in stand als in beweging, onderzoek ik de spieren en de beweeglijkheid van de gewrichten (inclusief de wervelkolom en het bekken). Om vervolgens met diezelfde handen, mijn behandeling en bijhorende adviezen, mens en dier weer op weg kan helpen naar hetgeen ze graag doen: klachtenvrij en met plezier bewegen!

Curriculum Vitea

Meer informatie over mijn C.V.

Behandeling

Meer informatie over de behandeling

Direct een afspraak maken? Neem contact op